Vad är panikångest och hur behandlas det?

Ingen kan vara lycklig jämt. För att vara lycklig måste man även veta hur det är att känna sorg och olycka och andra sinnesstämningar. Ibland går ångest och depression alldeles för långt så att vissa personer behöver experthjälp för att kunna gå vidare. Det är verkligen ingen skam att be om hjälp. Snarare tvärtom. Det är modigt att våga be om hjälp.

Vad är panikångest?
Panikångest är en svår ångest där den drabbade ofta får fysiska besvär. De fysiska besvären kan visa sig i olika former. Vissa får hjärtklappning och värk. Andra kanske får skakningar och några börja svettas. Det kan yttra sig massor av olika tecken. Vi är alla olika individer. För att veta att en person lider av panikångest måste först en doktor utreda symptomen. Första gången en panikattack visar sig kan vara otroligt skrämmande eftersom den ofta framkallar dödsångest.

Vem drabbas av panikångest?
Alla kan drabbas av panikångest. Det finns inget vaccin som skyddar dig. Panikångest utlöses dock ofta efter olika situationer som kan upplevas som stressande. Det kan vara en anhörig som dör, att du går in i väggen eller helt enkelt en depression. Det är omöjligt idag att säga vad som orsakar ångesten eller vem som drabbas.

Att bota panikångest

att bota panikångest är inte något som sker på en vecka. Du behöver både prata med psykologer och kombinera detta med medicinering. Det är en lång väg tillbaka men det är viktigt att veta att det går. Ofta är det så att de som lider av panikattacker isolerar sig. Bara att kunna prata med någon gör att du kommer ut och möter folk.

Kom ihåg att det är modigt att söka hjälp och att alla kan drabbas. Det viktiga är att du tillåter dig att leva igen och inte låter ångesten ta över ditt liv. Alla förtjänar att känna lycka.
på

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *