Där lycka och sorg möts

Att filosofera och fundera på lycka är något jag pysslar med ofta, speciellt i relation till olika yrken och andra vardagliga saker. Ett exempel är jobb sjuksköterska. Det är verkligen ett yrke, tillsammans med exempelvis läkare, veterinärer, vårdare av olika slag och socialsekreterare med flera, där lycka och sorg möts – kanske till och med more »

Egen härd är guld värd

Jag har skrivit mycket om vänner och familj som köper hus, och även om när vi gjorde det, men jag tror verkligen att det är superviktigt att ha en fast boplats. Många känner att de kan flytta när som helst och lika bra ha allt de äger i en väska, och även om jag absolut more »

Trygg om natten

På senare tid har jag känt mig allt mer osäker i mitt eget hem, vilket inte alls känns bra. Kanske är det för att man läser om stölder och inbrott i tidningen så ofta, eller också har det med åldern att göra? Jag vet faktiskt inte. För att åtminstone kunna känna mig lite tryggare, och more »

Besök av Maran

Herregud! Jag drömde sådan hemsk mardröm inatt att jag är helt skakig ännu! Det var länge sedan jag drömde sådär superläskigt och man tar verkligen sin sömn för given normalt sett. Jag drömde att jag vaknade av att det regnade ute och när jag kikade ut genom fönstret regnade det blod. Det känns som om more »

Vilken lycka!

Kan inte riktigt förstå att resultatet av helgens visning blev att våra nära vänner Tim och Jonna blev ägare till ett nytt hem! Vi har under en tid gått med dom på visningar mest för skojs skull, och eftersom vi vid det här laget vet vad man ska titta efter. Därför var det extra kul more »

Min bror har köpt hus Kalix

Eftersom denna blogg handlar om lycka ska jag idag skriva ett inlägg som handlar om betydelsen att bo på rätt ställe. Ordspråket ”mitt hem är min borg” stämmer verkligen, inte minst för min bror. Han tycker mycket om naturen och vill leva ett enkelt liv. Han gillar att fiska, vandra i fjällen på sommaren och more »

En lycklig ålderdom

Vem vill inte ha en lycklig ålderdom? Själv planerar jag att ligga på stranden i något varmt land (dock i skuggan) med en drink i den ena handen och en bok i den andra. I ett land där det aldrig blir vinter och där alla alltid ler. Där ska jag bo med mina barn och more »

Kan man köpa sig lycka?

De senaste 10-15 åren har det uppstått en trend i samhället som jag inte riktigt förstår mig på. Trenden där allt går att köpa för pengar. Folk lånar pengar som aldrig förr och till precis allt, bostad, bil, resor, elektronik, ja till och med kläder. Numera går det till och med att låna med anmärkning, något more »

Sanden blev till guld

I dag är jag arg. Riktigt arg. Varför? Jo, det finns ett ställe som inte skänker mig någon som helst lycka, butiken där man köper bildelar. Jag får ångest bara jag närmar mig och dit, av alla ställen, skickar mannen mig för att hämta en beställning. Alltså, jag kör gärna bil och jag är oerhört more »

Älskade, kloka Ernst!

Är det någon människa som jag verkligen ser upp till, så är det Ernst Kirchsteiger. Han tror verkligen på det enkla, goda och kärleksfulla livet. Han har dessutom respekt för både djur, natur och människor. För mig är Ernst otroligt inspirerande och vacker, och jag strävar verkligen efter att bli som honom, i alla fall more »