Vilken lycka!

Kan inte riktigt förstå att resultatet av helgens visning blev att våra nära vänner Tim och Jonna blev ägare till ett nytt hem! Vi har under en tid gått med dom på visningar mest för skojs skull, och eftersom vi vid det här laget vet vad man ska titta efter. Därför var det extra kul more »

Min bror har köpt hus Kalix

Eftersom denna blogg handlar om lycka ska jag idag skriva ett inlägg som handlar om betydelsen att bo på rätt ställe. Ordspråket ”mitt hem är min borg” stämmer verkligen, inte minst för min bror. Han tycker mycket om naturen och vill leva ett enkelt liv. Han gillar att fiska, vandra i fjällen på sommaren och more »

En lycklig ålderdom

Vem vill inte ha en lycklig ålderdom? Själv planerar jag att ligga på stranden i något varmt land (dock i skuggan) med en drink i den ena handen och en bok i den andra. I ett land där det aldrig blir vinter och där alla alltid ler. Där ska jag bo med mina barn och more »

Kan man köpa sig lycka?

De senaste 10-15 åren har det uppstått en trend i samhället som jag inte riktigt förstår mig på. Trenden där allt går att köpa för pengar. Folk lånar pengar som aldrig förr och till precis allt, bostad, bil, resor, elektronik, ja till och med kläder. Numera går det till och med att låna med anmärkning, något more »

Sanden blev till guld

I dag är jag arg. Riktigt arg. Varför? Jo, det finns ett ställe som inte skänker mig någon som helst lycka, butiken där man köper bildelar. Jag får ångest bara jag närmar mig och dit, av alla ställen, skickar mannen mig för att hämta en beställning. Alltså, jag kör gärna bil och jag är oerhört more »

Älskade, kloka Ernst!

Är det någon människa som jag verkligen ser upp till, så är det Ernst Kirchsteiger. Han tror verkligen på det enkla, goda och kärleksfulla livet. Han har dessutom respekt för både djur, natur och människor. För mig är Ernst otroligt inspirerande och vacker, och jag strävar verkligen efter att bli som honom, i alla fall more »

Roligt att laga mat tillsammans

En vardaglig sak som att laga mat behöver faktiskt inte alls vara tråkigt. I våran familj försöker vi att ofta laga mat tillsammans. Det blir så mycket roligare då. Bra redskap i köket är viktigt. Jag har alltid förundrats över att folk kan köpa en parfym för 600 sek men när det gäller bra kastruller more »

Världens bästa morsdagspresent

I dag såg jag på min Facebook att någon hade delat en länk från Uppskattat. Det handlade om två tjejer som tillverkar smycken. Inte vilka smycken som helst utan de gör smycken av ditt barns teckningar. Jag skulle älska att ha ett halsband som mina barn designat. Förresten så tillverkar de inte bara halsband utan more »

Mot mörkare tider

Det märks redan på kvällarna att vi går mot höst. Det blir så mörkt snabbt. På ett sätt är det skönt att bara gotta ner sig under en filt. Fast denna sommar har regnat bort så jag är inte redo för höst ännu. Har så lite semester kvar så en utlandsresa är inte att tänka more »

Lukten är det viktigaste lyckosinnet

När det gäller de fem sinnena så är lukten det sinnet de flesta skulle välja bort om det fick välja. Trots detta är lukten ett av de viktigaste när det handlar om lycka. Utan lukt ingen smak exempelvis. Det finns dessutom inget annat sinne som får oss att minnas så som lukten. En välbekant lukt more »