Sanden blev till guld

I dag är jag arg. Riktigt arg. Varför? Jo, det finns ett ställe som inte skänker mig någon som helst lycka, butiken där man köper bildelar. Jag får ångest bara jag närmar mig och dit, av alla ställen, skickar mannen mig för att hämta en beställning. Alltså, jag kör gärna bil och jag är oerhört tacksam att ha en man som kan göra enklare reparationer på våra bilar, men när det kommer till att köpa delar till bilen i princip vägrar jag att göra det. Varför undrar du kanske, det är ju bara att köra dit och hämta delarna. Visst är det det, om man är man. Frågar du mig finns det få ställen där könsrollerna är så hårt cementerade som i bilbranschen i allmänhet och bildelsbranschen i synnerhet. Alltför ofta har jag mötts av ett överlägset ”lilla gumman”-leende från mannen bakom disken och det gör mig vansinnig. Jag förespråkar leenden, alla utom de som hånar eller är överlägsna för de för inget gott med sig, bara en massa negativa energier. Så ni kan ju gissa hur jag morrade på maken och vilken mental rustning jag tog på innan jag ytterst motvilligt satte mig i vår fungerande bil och körde för att hämta upp bildelarna. Med bestämda steg klev jag in genom dörren och fram till disken, bara för att mötas av ett stort varmt leende från en ung kvinna som artigt och utan ett spår av överlägsen ton i rösten frågar vad hon kan hjälpa mig med. Jag blev så paff att jag brast ut i skratt. Hon måste ha trott att jag är galen men jag blev så glad över att det finns hopp om att bila upp könsrollerna ur cementen där de har varit ingjutna. Det finns hopp. Massor av hopp!

ghjk
Bildelar kan vara rätt intressant ändå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *