Instant bad carma?

När jag kom hem från en power walk, jag behövde både röra på mig och rensa hjärnan lite, lite tidigare idag noterade jag att det var lite kallt i huset. Men det är kallt och blåser ute och jag var frusen när jag kom in så jag reflekterade inte så mycket mer över det. Tills jag skulle vardagslyxa lite och tappa upp ett varmt bad. Vattnet i varmvattenskranen var ISKALLT. Ut i köket och känner på elementet där. Knappt ljummet. Ner i pannrummet och konstaterar att vår gamla oljepanna har stannat. Ringer maken och frågar hur jag gör för att starta den. Det händer absolut ingenting. Några timmar senare är reparatören här och konstaterar att han kan lappa ihop pannan men att den har gjort sitt. Instant bad carma tänker jag, är det för att jag ondgjorde mig över att man kan ta lån fast man har betalningsanmärkningar i mitt förra blogginlägg. Nu var det jag som, efter en dusch i iskallt vatten, på uppdrag av maken fick börja göra research på Frogtail och andra låneföretag. Vi har vetat om att oljepannan sjunger på sista versen och vi har planerat att byta ut den mot bergvärme istället men vi behövde spara lite till. Nu är det ingen återvändo, det här måste lösas omgående. Som tur är har vi kvar en gammal vedspis i köket och kamin i vardagsrummet så hela familjen får kampera där i några dagar tills värmen är tillbaka. Umgås med varandra är också vardagslyx.

bb

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *