Härligt med massage

Massage är ett fantastiskt sätt för kroppen att återhämta sig. Inom sjukvården används massage som en del av rehablitering och friskvård. Massage har många positiva fördelar på kroppen.

Ryggen är otroligt viktig eftersom den bär upp hela kroppen. Det är viktigt att ha en stark rygg. Problem med ryggen är inte att leka med. I en tid när många sitter framför datorn långa dagar blir ryggen påfrestad. Det här kan leda till många olika problem. Ett är att nacken blir sten och kan leda till huvudvärk. Smärtan från ryggen kan även stråla ut i axlarna. Massage gör kroppen avslappnad, ökar blodcirkulationen samt mjukar upp musklern. Det frigörs även hormoner som får oss att bli avslappnade. Något som är viktigt i ett stressigt samhälle där många gå in i väggen.

Inom friskvården finns det flera typer av massage som är godkända. I Stockholm finns alla representerade. Detta beror på att friskvård handlar om välbefinannde, från själen ut till fingerspetsen. Massage är en av få behandlingar som faktiskt gör nytta invändigt på så många områden och sätt.

Genom att gå på massage regelbundet så minskar sjukskrivningar på arbetsplatsen. Det här är en av anledningarna att massage är godkänd av skatteverket och att arbetsgivaren kan erbjuda massage skattefritt som en del av friskvården.

Massage stärker immunförsvaret och ger en lugnare tillvaro. På mitt arbete har vi friskvård, och många går på massage. Det är flera som har problem med deras ryggar så det är bra att företaget ger oss denna förmån. Ja alltså inte chefen själv såklart utan vi går till utbildade massörer. Ugglapraktiken.se är företaget vi går till. Supertrevliga och duktiga!

Jag gillar företag som satsar på personalens friskvård. Det är ju lönsamt för alla. Både för företaget och den anställda. Inga onda ryggar längre när musklerna mjukas upp och blodet cirkulerar i kroppen trots monotona rörelser.
massa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *