Har införskaffat ett par Converseskor

Jag känner mig verkligen ung på nytt när jag har skorna från Converse på mig. Ungarna skriker fortfarande men jag har åtminstone mina skor och jag kan känna mig som den unga, hippa morsan även om dessa dagar borde vara (och kanske är) långt bort för längesedan. Hur som helst. Jag googlade upp märket Converse, mest för att jag var nyfiken på historien bakom de gamla basketskorna från USA, men också för att jag i sanningens namn inte hade så mycket att göra.

ungdomenskalla

Det visar sig att bolaget, som startade 1908, har sålt dessa basketskor som är deras storsäljare, sedan 70-talet. Det visade sig också att det sedan 2003 är Nike som äger bolaget och därmed står bakom tillverkningen. Det hade jag faktiskt ingen aning om och jag vet inte heller om man ska vara glad över det, för då är det ju Nike och inte Converse?

Jag undrar vilka märken mina barn kommer att förknippa med sin barndom så starkt som jag förknippar Converse med min? Hello Kitty kanske? Hemska tanke i så fall. Hur som helst håller de fortfarande måttet. Mina skor har fått en hel del promenadet nu och de fungerar toppen och jag är otroligt nöjd med dem. Magin är inte borta för att Nike har tagit över, magin finns där fortfarande. Precis som den gjorde när jag var ung. I alla fall, jag gick in på http://www.sportamore.se/brand/converse/skor/ och köpte ett par skor. Det behövde jag :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *