Instant bad carma?

När jag kom hem från en power walk, jag behövde både röra på mig och rensa hjärnan lite, lite tidigare idag noterade jag att det var lite kallt i huset. Men det är kallt och blåser ute och jag var frusen när jag kom in så jag reflekterade inte så mycket mer över det. Tills more »

Kan man köpa sig lycka?

De senaste 10-15 åren har det uppstått en trend i samhället som jag inte riktigt förstår mig på. Trenden där allt går att köpa för pengar. Folk lånar pengar som aldrig förr och till precis allt, bostad, bil, resor, elektronik, ja till och med kläder. Numera går det till och med att låna med anmärkning, något more »

Lyckobubbel i hela kroppen

Åh, nu var det äntligen dags igen! Melodifestival, jag älskar det! Det är så mycket glädje, kärlek och lycka inblandat i det arrangemanget. Christer Björkman är så perfekt i rollen som ansvarig för allt. Och allra bäst är att min favorit, Robin Bengtsson, vann den svenska finalen och får representera Sverige i Eurovision Song Contest. more »

Sanden blev till guld

I dag är jag arg. Riktigt arg. Varför? Jo, det finns ett ställe som inte skänker mig någon som helst lycka, butiken där man köper bildelar. Jag får ångest bara jag närmar mig och dit, av alla ställen, skickar mannen mig för att hämta en beställning. Alltså, jag kör gärna bil och jag är oerhört more »

Äkta kärlek

Jag ser på Sveriges bästa hemtjänst. Jag är lite smått förtjust i Henning. Vilken fantastiskt man. Det är sorgligt att se att det inte går att lösa så han får bo tillsammans med hans fru. Förra avsnittet satt jag och grät. De har varit gifta i 57 år och oj så han älskar sin fru. more »

De små energitjuvarna

Detta tyckte jag var ett bra och tänkvärt citat. För ofta är det inte stora saker som tar vår energi och förstör vår lycka. Det är småsaker i vardagen vi går omkring och stör oss på. Blunda för dammtussarna om solen skiner och ta vara på dagen istället. Det är bara ett exempel. Det finns more »

En av jordens blötaste platser

Det har regnat så mycket de senaste dagarna. Fast vet ni vart en av jordens blötaste platser ligger? Det är faktiskt inte i Sverige om ni trodde det. Jag vet att Bergen i Norge är blötast i Europa, men en av världens våtaste platser ligger faktiskt på Hawaii. Det är mitt på Hawaii, i regnskogen. more »

Karoshi

Karoshi är något som nämnts de senaste dagarna. Det är ett japanskt ord men inte enbart en japansk företeelse. Det handlar om något så tragiskt som dödsfall som inträffar på grund av för hög arbetsbelastning. Det kan vara hjärtattacker, hjärnblödningar och till och med självmord. Överbetalstningar påverkar våra kroppar både psykiskt och fysiskt. I de more »

Vissa människor

Jag är helt övertygad om att vissa människor har roligare i vardagen än många andra. Eller vad tror ni?